BBK postkasten. Meer dan 60 jaar kwaliteit!

Maatserie Flex 1.1.10
Maatserie Standaard 1.1.6
Maatserie Laag 1.1.7
Maatserie Compact 1.1.8
Maatserie Ondiep 1.1.9
Maatserie Flex 1.1.10
Maatserie Standaard 1.1.6
pakketkasten
Maatserie Laag 1.1.7
pakketkasten
Maatserie Compact 1.1.8
Maatserie Flex 1.1.10
pakketkasten
Maatserie Ondiep 1.1.9

Als enige producent in Nederland maakt BBK de postkasten voor portiekafsluiting geheel voor u op maat !Voordelen van op maat gemaakte postkasten zijn:

 

  • Nagenoeg is er altijd een passende oplossing voor elke situatie.
  • Postkasten op maat zijn bij BBK niet duurder zijn dan de postkasten uit een bepaalde maatserie.
  • Een kozijnvullende kastenset bespaart aftimmer- en schilderwerk.
  • Normale en bijvoorbeeld grote postvakken voor meerdere bewoners (BAG regeling*) of bedrijven zijn in één set te combineren.
*) De Basisregistratie Adresssen en Gebouwen in Nederland (BAG).

Een wettelijk ingestelde verplichting, waarin staat dat de adresgegevens van de overheid overal op dezelfde manier moeten worden geregistreerd. Daar er onderscheid wordt gemaakt in zelfstandige-  en onzelfstandige woningen worden er een aantal administratieve adreswijzigingen doorgevoerd zoals: samenvoeging van adressen. Hierdoor kunnen grotere postvakken wenselijk zijn.

  

Postkasten voor portiekafsluiting worden gemonteerd in een kozijn of in de gevel geplaatst.


BBK biedt voor elke toepassing een een passende oplossing.

 

Veelal door onze gestandaardiseerde maatseries te hanteren maar ook door de door u gewenste maten te hanteren. Zowel bij postkasten voor portiekafsluiting als bij postkasten voor binnenopstelling en geheel overdekt buitenopstelling zijn de afmetingen van de postkasten samen met u af te stemmen. In verband met de bereikbaarheid van de briefkleppen zijn wij uiteraard gebonden aan bepaalde grenzen wat betreft de hoogte van de set postkasten. Mocht u advies wensen over de keuze met betrekking tot de maatseries van de postkasten of de mogelijkheden om de maatvoeringen van de postkasten op uw wensen af te stemmen, neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zo bent u verzekerd van deskundig advies.   


Het aanzicht van de postkasten voor portiekafsluiting wordt in belangrijke mate bepaald door het materiaal van het frontpaneel en het model briefplaten. BBK biedt u een keuze uit meerdere typen briefkleppen.Nieuw is onze vlakliggende DSC295 briefklep. Deze door BBK ontwikkelde klep is voorzien van een RVS 316 briefplaat en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.


Bekijk de animatie van onze nieuwe RVS brieklep type DSC295

1.1.1    Algemene kenmerken postkasten voor portiekafsluiting

     Algemene kenmerken postkasten voor portiekafsluiting


  

Keuze maatseries postkasten type portiekafsluiting 


Elke situatie in een gebouw is anders.  Om voor elke situatie een passende oplossing te bieden heeft BBK een aantal maatseries in het leven geroepen. Mocht u met een vaste maatserie niet uit de voeten kunnen dan biedt maatserie 'Flex' uitkomst. Bij deze maatserie bepaald u zelf de afmetingen.  Bij twijfel adviseren wij u om contact op te nemen met een technisch adviseur van BBK.  Zij verstrekken u graag deskundig advies. Onderstaand een overzicht van de verschillende maatseries:

  

Maatserie Standaard

 

Als de omstandigheden, inbouwruimte en loopruimte achter de kasten, het gebruik van het type Standaard toelaten, dan is dit de beste oplossing. Voor een goede bereikbaarheid kunnen er maximaal 6 kasten boven elkaar worden geplaatst. De afmetingen van een enkele kast bedragen: 308x235x390 mm (bxhxd). Bij meerdere kasten boven elkaar worden modules van 2 of 3 vakken toegepast.


  

Maatserie Laag


Maatserie Laag is speciaal ontwikkeld voor als er meerdere kasten boven elkaar geplaatst moeten worden in verband met een beperkte hoogte. Voor een goede bereikbaarheid kunnen er maximaal 8 postkasten op elkaar worden geplaatst. Indien postkasten van 308 mm breed niet in de betreffende ruimte passen dan kan maatserie Compact wellicht uitkomst bieden. Deze postkasten hebben een breedte van 290 mm.


  

 

Maatserie Compact


De postkasten type Compact hebben de smalste breedtemaat van 290 mm. Het type Compact is met name praktische gebleken bij het afsluiten van portieken in renovatieprojecten, waar beperkte ruimte in de entreepui noodzaakt tot ruimtebesparende oplossingen.


  

  

Maatserie Flex


Bij maatserie Flex kiest u zelf, binnen bepaalde grenzen, de afmetingen van de postkast. De minimale breedte bedraagt 290 mm.

 

*

  

Maatserie Ondiep


Het type portiekafsluiting Ondiep wordt opgebouwd uit enkele modulen.

Deze kasten zijn met name goed in te zetten als er een grote dagopening in het kozijn beschikbaar is en de loopruimte in het achterliggende portiek zo groot mogelijk moet blijven.

 

Postkasten voor portiekafsluiting