BBK postkasten. Meer dan 60 jaar kwaliteit!

1.2.2    Materialen en bewerkingen

BBK postkasten voor wandmontage, vervaardigd van 1.5 mm zincorstaalplaat, zijn ontworpen voor binnen-toepassing. De kasten zijn geschikt om tegen, of in een wand, of geheel vrijstaand op een frame te monteren.

In vochtige omstandigheden, of geheel overdekt buiten, kunnen de postkasten voor wandmontage geheel uit 1.5 mm aluminium worden vervaardigd.

Inbraak werende sluiting


De sloten zijn voorzien van een 3mm dikke, gezette sluitlip. De lip sluit via een sleuf in de kastromp. Deze techniek is minstens zo inbraakveilig als een driepuntsluiting en behoeft geen onderhoud.

Materiaal postkasten


De postkasten worden standaard vervaardigd uit 1.5 mm verzinkt staalplaat of 1.5 mm aluminium gemaakt. Aluminium is mogelijk en nuttig in vochtige omstandigheden.


Bewerking

 

De postkasten worden gemoffeld met polyester poedercoating, altijd in een buitenkwaliteit, in een RAL-kleur naar keuze. Zie 6.3: Overzicht RAL-kleuren.Briefkleppen


De postkasten type wandmontage  zijn voorzien van een zware, vlak gemonteerde geanodiseerd aluminium briefklep type CH 308. De klep is voorzien van een rubber dempstrip en van buitenaf onbereikbare scharnierpennen. Standaard wordt in de briefklep een huisnummer ingegraveerd en zwart in gelakt. Optioneel kunnen er verdieptliggende houders in de briefklep ten behoeve van naamplaatjes en Ja/Nee plaatjes worden opgenomen.Stevige deuren

  

BBK hanteert geen popnagels als scharnierpunten maar degelijke stalen scharnieren die aan de buitenzijde niet zichtbaar zijn!

Postkasten voor wandmontage